27 Kasım 2011 Pazar

Dedemin İnsanları (2011)

Dedemin insanları; bir çocuk,zor dönemden geçen göçmen insanlar ve dedesinin hikayesini anlatan bir zamanların çocuğu bir genç.

Çağan ırmak Babam ve oğlum kadrosundan aşina olduğumuz oyuncular çetin tekindor ve Hümeyra filmde rastlıyoruz.Oyuncuların genel olarak performansı çok güzeldi.özellikle ufaklık Avrupa Avrupa dizisinden bazılarımızın bileceği Durukan çetinkaya’nında maşallahı vardı.
 

Mustafa hakkında herşey,Babam ve oğlum,ıssız adam gibi filmlerinden tanıdığımız yönetmen çizgisini hiç bozmayarak güzel bir filme imza atmış.


Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinde nelere çektiklerini sofranın başında Mehmet bey'den (Çetin tekindordan) dinliyoruz. Film şöyle bir dokunup geçsede önünden geminin gelmesini bekleyen insanların dramı ve alıştıkları ekmeğini yiyip suyunu içtikleri yerden sürülüşlerini ve bu mübadele’nin etkisiyle insanların göç edenlere karşı olan duygularını çok güzel yansıtmış film özellikle bir çocuğun gözünden görünen yüzüyle ne yapacağını bilememesiyle ailesi ve arkadaşlarının arasında kalmış bir çocuğun gözünden. 


Film hüzün ve komedi ağırlıklı olarak ilerliyor.özellikle şiveler ve o yöre insanına ait bazı kelimeler tekdur(Rahat durmak) v.b gibi öğeler filmi zenginleştirmiş ve biz izleyenleri filme kaptırmamızı ve ortamı daha iyi tanımamızı sağlıyor.Bu ve bunun gibi bazı etkenler.

Ağır bir film değil,bence herkese hitab etme yetisi olan bir film olmuş.
 

Filmin Müzikleri'de güzeldi. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder