8 Kasım 2011 Salı

A Love Song for Bobby Long / Bobby Long'a Bir Aşk Şarkısı


A Love Song for Bobby Long-Bobby Long'a Bir Aşk Şarkısı 

Oyuncular:
Scarlett Johansson
John Travolta
Gabriel Macht
Deborah Kara Unger
Clayne Crawford
 


KONU:
Annesinin ölümü üzerine New Orleans'a geri dönen Purslane Hominy Will (Scarlett Johansson), annesinin evini satma düşüncesindedir fakat evde iki davetsiz misafir vardır, eski edebiyat profesörü Bobby Long (John Travolta) koruduğu bir genç Lawson Pines (Gabriel Match).

Yıllar önce hayatı ıskalamış olan bu ikilinin tüm vakitleri, harebe olmuş bu evde geçmektedir; bir de Lawson, Bobby'in hayatı üzerine roman yazmaktadır. Pursy'nin eve gelmesiyle ilişkileri en başta biraz gergin başlar fakat zaman geçtikçe aralarındaki ilişki dostane bir ortama dönüşür.
 


Kişilik Analiz
Bobby; kendini dünyadan soyutlamış bir karakter olarak gözünüze çarpıyor, yalnız bir adam olmaktan sıkılmış hayatının değişmesini isteyen ama hep kafasındaki engellere takılan monoton bir hayatın içinde olduğunu bilen fakat kafasında kurduğu düşünceler ve kafasında oluşan Lawson’na yazdırdığı kitapla bu hayattan kaçışını kurguluyan bir adam.

Lawson ise yaptığı hatadan pay biçerek kendini Bobby’inin yanında bir hayat sürdürmeye çalışan bir adam.

Purslane;Annesini kendisini terk ettiği için suçlayan erkek arkadasıyla sıradan bi yaşam süren genç yaşına rağmen amacı olmayan bir kız.
 


Anne ve Babamız bize bir yön göstermeyen yanımızda bizi önemsemeyen insanlar olmadığında hayatla başa çıkamamızın ne kadar zor olduğunu anlatıyor,bu hikaye kendinizi kaptırıveriyorsunuz, öykünün uç kısımlarına acılar ve ödenen bedeller yalnızlıktan gelen karmaşık duygusal anlarla. 

Hayattan önümüze çıkan bir kırmızı ışık olduğunda, her zaman bizi bekleyen bir yeşil ışık, bir kurtuluş olduğunu görüyorsunuz, inişleri ve çıkışlarıyla güzel bir film.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder