8 Kasım 2011 Salı

Match Point-Maç Sayısı-Yazıp Yöneten Woody Allen

Chris,Utangaç olmayan Kendinden emin bir kararakter sergiliyor daha sonra hocalığını yaptığı adamla tanışınca biraz ezik ve altta kaldığını sezinliyorsunuz karakterin. 
hocalığını yaptığı adamla operaya gittiklerinde kız kardeşiyle tanışıyor. yavaş yavaş işleri ciddileştiriyor ama bunu "ezilmeden altta kalmak istemediği için" telifte bulunan kıza kendi önerileriyle kıza sunuyor ve bunu doğal olarak kendini kanıtlamak için yapıyor. 


Öğrencisinin nişanlıyla tanışıyor (Chloe) işte burda büyük bir arzuyla ona yaklaşıyor kendinden emin bir şekilde daha sonra kız arkadaşıyla Chloe inin arasında kalıyor ve duygusal bir ikilem yaşıyor.
kendini okadar kaptırıyorki ve Chloe ona her yönde okadar cazip geliyor,kendine bi okadarda onun arzulmasını istiyor.
bir kapana kısılmış olan Chris yağmurlu bir günde chloe takip ederek ona konuşuyor.ve burda herşey başlıyor.
 

Film Çıkarlarının ve Kız arkadaşının arasında kalmış bir insanı konu oluyor...... 

Karakter Analizi 
Chris,kendi arzu ve isteklerine karşı okadar yanılsamalarla dolu bir insan portresi izliyoruz ki filmde ne yapmak istediğini bilmeyen kendine güveni olan ama kaybolmuş bi adam (Chris) Ve kazandığı rahat hayatı koruya bilmek için zorba bir ruh haliyle bencilce nasıl iki insanı öldürüdüğünüde görüyoruz.....

Chloe yapmak istediği iş olan aktrisliğe kendini kaptırmıs ama kabiliyettini insanlara kanıtlayamadğından bu işte kendini yetersiz gören ve saplantılı kendini şişelerle avutan erkeklere cazip gelmesinden dolayı karşı cinse olan konuşmalarında öz güveni yüksek biri olarak görüyoruz...




























Hiç yorum yok:

Yorum Gönder